Scroll naar boven

waterstof-energieopslag en methaan-energieopslag

  • Huis
  • waterstof-energieopslag en methaan-energieopslag
TNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel …

TNO en EBN concluderen dat ondergrondse energieopslag een belangrijke voorwaarde is voor een toekomstbestendig energiesysteem en het slagen van de energietransitie. Na …

Kamerbrief Routekaart Energieopslag | Nationaal Waterstof …

Grootschalige opslag van waterstof is nodig voor import en om binnenlandse mismatches tussen vraag en aanbod in de tijd op te lossen. Daarnaast bevordert opslag de leveringszekerheid van het systeem. Waterstof en waterstofdragers kunnen zowel bovengronds als ondergronds opgeslagen worden.

Waterstof ontwikkelingen in volle gang in de energie

De waterstof kan worden gebruikt als grondstof voor chemie, als brandstof, en voor opslag van hernieuwbare energie. Wat valt er te vertellen over de toekomst van groene waterstof? Welke rol speelt het de komende decennia in de …

Brandstof maken uit broeikasgas

In de natuur gebeurt het indirect al miljoenen jaren: het omzetten van het broeikasgas koolstofdioxide in brandstoffen zoals methaan. Wetenschappers van de Universiteit Leiden verbeterden een kunstmatige variant van deze reactie. Of het een serieuze kandidaat voor energieopslag wordt is echter de vraag.

Methaanpyrolyse: waterstof zonder CO2-uitstoot | TNO

Methaanpyrolyse in het kort Met methaanpyrolyse maken we waterstof uit aardgas met koolstof – en niet CO2 – als waardevol bijproduct. Het is betaalbaar en binnen enkele jaren commercieel toepasbaar. De toepassingen zijn divers. Denk aan additief voor staal ...

Methaanpyrolyse: waterstof zonder CO2-uitstoot | TNO

Met methaanpyrolyse maken we waterstof uit aardgas met koolstof – en niet CO2 – als waardevol bijproduct. Het is betaalbaar en binnen enkele jaren commercieel toepasbaar. …

Hoge Temperatuur Opslag (HTO) van warmte

Hierbij is niet alleen gekeken naar de vraag naar gas en waterstof opslag maar ook naar de vraag naar warmteopslag. Verder neemt EBN deel in haar eerste HTO project in Leeuwarden. Met de projectpartners in Warmte van Leeuwarden werd in 2022 een samenwerkingsovereenkomst getekend en de proefboring vergund.

Waterstof: duurzame energieopslag en brandstof voor boeren

Veel boeren wekken energie op met zonnepanelen of windmolens, maar soms kan het lokale elektriciteitsnetwerk dat niet aan. Ook wordt ''s zomers meer energie opgewekt terwijl die vooral ''s winters nodig is. Wageningse onderzoekers kijken daarom hoe agrariërs duurzame energie kunnen opslaan in de vorm van waterstof. Dit gas kunnen boeren …

Mogelijkheden voor grootschalige energieopslag in Nederland

Voorbeelden hiervan zijn waterstof, ammoniak en methaan. Er lopen verschillende onderzoeken en projecten naar chemische energieopslag. Bij het HyStock Pilotproject wordt bijvoorbeeld ervaring opgedaan omtrent het omzetten van duurzaam opgewekte elektriciteit in waterstof.

Nieuwe routekaart voor energieopslag

Met de Routekaart Energieopslag brengen we de verwachte ontwikkelingen in Nederland in kaart en welke acties nodig zijn om opslag te bevorderen, op korte en lange termijn." Minister Rob Jetten Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en andere partijen in de Routekaart …

Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?

Ondergrondse opslag van warmte Een andere vorm van duurzame energie waar we in de toekomst veel meer gebruik van zullen maken én zullen opslaan, is warmte. De overschotten van bronnen die het hele jaar warmte leveren, zoals aardwarmte en restwarmte van de industrie, slaan we op in watervoerende aardlagen op enkele …

Grootschalige opslag en transport van waterstof | TNO

In de komende 10 jaar neemt het aantal windparken op zee toe tot een capaciteit van 11,5 gigawatt in 2030. Grootschalige opslag en transport van waterstof is daarvoor …

Energieopslag in waterstof, hoe doe je dat?

Opslag van energie in waterstof kan een oplossing zijn om duurzame energie lokaal op te slaan om te gebruiken als er weinig aanbod is. Hoe dat systeem eruit komt te zien, is nog …

België klimaatneutraal: een energieplan

Zo gebruiken we momenteel aardgas (methaan) om onze klassieke verwarmingsketel aan te sturen, zijn er auto''s die rijden op CNG (methaan), en worden er elektriciteitscentrales op aangedreven. Als we CO 2 uit de rookgassen van zo''n …

Elektriciteit omzetten en opslaan in chemische verbindingen …

Efficiënte energieopslag is noodzakelijk voor een zinnige transitie naar duurzame energiebronnen. Dat betekent wel dat we duurzaam opgewekte elektriciteit (gedeeltelijk) zullen moeten omzetten en opslaan in chemische verbindingen. Dat stelt Wiebren de Jong

Energieopslag & Distributie

Wanneer: 14 maart 2024 hele dag Waar: Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht, Nederland Op 14 maart 2024 organiseert Management Producties de 9e editie van Energieopslag & Distributie, in samenwerking met Energie Nederland, Netbeheer Nederland, Energystorage NL, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en TKI …

Webinar Energieopslag door waterschappen: Wat kan er en kan …

De opslag van energie zal een belangrijk onderdeel vormen van energiesystemen van de toekomst. Kunnen waterschappen hierbij ook een rol spelen? Dit webinar geeft inzicht in de technische mogelijkheden, van Li-ion batterijen tot waterstof, en in de businesscase van energieopslag. Daarnaast wordt een rekenmodel toegelicht waarmee men een eerste …

Maak kennis met Gezant Ondergrondse Energieopslag Nel Aland

Gezant Ondergrondse Energieopslag. Dat is de gloednieuwe functie bij het – nu -Ministerie van Klimaat en Groene Groei (KGG), die Nel Aland sinds april bekleedt. Haar taak is om eropuit te gaan. Het land in: langs burgers, bestuurders, bedrijven en kennisinstellingen

Webinar Energieopslag door waterschappen: Wat kan er en kan het uit?

Wanneer: 2 maart 2021 @ 10:00 – 11:00 Waar: Webinar De opslag van energie zal een belangrijk onderdeel vormen van energiesystemen van de toekomst. Kunnen waterschappen hierbij ook een rol spelen? Dit webinar geeft inzicht in de technische mogelijkheden, van Li-ion batterijen tot waterstof, en Lees meer…

Routekaart Energieopslag voorjaar 2023

3.oepassingen van energieopslag T 16 3.1 Aanbod van en vraag naar energie 16 3.2 Energieopslag en samenhang met transport en conversie 18 3.3 Energieopslag (algemeen) 19 3.4uncties versus Technieken F 21 3.5 Marktwerking 24 3.6 Actoren in

Oostenrijkers zetten zonne-energie op natuurlijke wijze om in …

Proces van miljoenen jaren oud nabootsen "Bij het onderzoek van hun proefinstallatie in Oostenrijk vonden de onderzoekers microben waarvan bekend is dat ze betrokken zijn bij de productie van aardgas. Door toevoeging van CO 2 en duurzaam geproduceerde waterstof komt een proces op gang dat miljoenen jaren geleden voor het eerst methaan …

Kabinet zet in op energieopslag | Nieuwsbericht | Rijksoverheid

De opslag van energie wordt steeds belangrijker naarmate we meer duurzame energie gebruiken in Nederland. Niet alleen de opslag van elektriciteit, maar ook van moleculen (bijvoorbeeld gas en waterstof) en warmte. Deze drie energievormen zullen nodig zijn om te zorgen dat er voldoende flexibiliteit is in een energiesysteem met meer variabele …

Ondergrondse Energieopslag in Nederland 2030 – 2050

Ondergrondse energieopslag omvat een breed spectrum aan technologieën en energievormen binnen verschillende geologische formaties. Op hoofdlijnen betreft dit opslag van energie in chemische vorm (bijv. moleculen zoals methaan en waterstof), thermische

Energieopslag | Vlaams Energiebedrijf

Het studiebureau bekijkt welke vorm van energieopslag geschikt is voor je situatie. Je accu moet ook goed gedimensioneerd zijn qua capaciteit. Die capaciteit hangt vooral af van je verbruik en de grootte van je (toekomstige) zonnepanelen of andere energieproductie.

Rapport EZK "Routekaart Energieopslag"

Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen. Rapport over welke acties moeten worden genomen om energieopslag te bevorderen, passend bij de verwachte rol ervan in het toekomstige energiesysteem, tot aan 2035 en …

Duurzame energieopslag: power-to-gas

Dit wordt dan met een verhouding 20% waterstof en 80% aardgas gemengd en kan dan gebruikt worden. Met een slinkende aardgasvoorraad is dit echter geen oplossing voor de langere termijn. Een duurzamere vorm van ''power-to-gas'' zet de waterstof dan vervolgens met kooldioxide om in synthetisch methaan.

Introductie energie opslagsystemen

In de tweede minder efficiente methode wordt het overschot aan elektriciteit door elektrolyse van water in waterstof omzet en in een tweede stap, met koolstofdioxide converteert in …

TNO: Nederlandse ondergrond geschikt voor energieopslag met waterstof en …

Uit onderzoek van TNO en diverse partners blijkt dat de Nederlandse ondergrond geschikt is en voldoende mogelijkheden en kansen biedt voor de ontwikkeling van grootschalige energieopslag via waterstof en perslucht. De juni 2024-editie van Solar Magazine is ...

(Grootschalige) energieopslag door middel van accu''s betaalbaar?

Beter dan bijvoorbeeld productie van waterstof of methaan met behulp van elektriciteit en deze bij een tekort aan stroom weer omzetten in elektriciteit. In eerste instantie gaan we na, wat opslag van stroom in accu''s voor het dagverbruik van Nederland in 2030 zal kosten.

Energie opslaan onder de grond: nu regels maken om …

Er zijn drie manieren: energie opslaan in moleculen zoals methaan of waterstof, energie opslaan als warmte of in de vorm van perslucht en ''pompaccumulatie''. De eerste …

Energieopslag

Vaste, vloeibare en gasvormige energiedragers worden al sinds jaar en dag opgeslagen en vergen geen grote technische innovaties voor de energietransitie, mogelijk met …

Waterstof ontwikkelingen in volle gang in de energie

Geen doel op zich "Er wordt ongelooflijk veel over waterstof gezegd en geschreven, maar hoe groot de rol van waterstof in de toekomst is, hangt van veel factoren en omstandigheden af. We doen als TNO al vele jaren onderzoek naar de technologieën en toepassingen van dit gas. ...

Vragen en antwoorden

algemeentwijfel

Welke producten produceert u?

Wij produceren de meeste producten die verband houden met zonne-energie, zoals zonnepanelen, netkasten, energieopslagbatterijen, omvormers voor fotovoltaïsche energieopslag, kleine busbars, draagbare energiecentrales...

Wat is de prijs van uw producten?

Omdat de behoeften van elke klant anders zijn, is de prijs ook anders. Als u geïnteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op via e-mail en wij geven u een referentieprijs Gebaseerd opuw behoeften.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via de optie 'Contact' op de pagina. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Hoe kan ik een aanvraag voor aftersales service indienen?

Wij hebben toegewijd personeel om contact met u op te nemen. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik, kunt u ons bellen en wij zullen ze zo snel mogelijk voor u oplossen.

Wat moet ik doen als ik de parameters van deze producten niet goed begrijp?

Onze verkoopmedewerkers adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften passen en zorgen ervoor dat aan al uw behoeften wordt voldaan tegen de laagste prijs.

Van maandag tot zaterdag: 8.00 - 21.00 uur
Zondag: 10.00 - 20.00 uur
Sjanghai, China
FEng-lijn district

naar boven