Wij produceren de meeste producten die verband houden met zonne-energie, zoals zonnepanelen, netkasten, energieopslagbatterijen, omvormers voor fotovoltaïsche energieopslag, kleine busbars, draagbare energiecentrales...
onderzoek naar nieuwe technologieën voor energieopslag
- Huis
- onderzoek naar nieuwe technologieën voor energieopslag
Onderzoek naar oplossingen voor opslag van zonne-energie: …
LG Chem RESU-producten: bekend om hun compacte formaat en uitstekende prestaties, en betrouwbaar voor zonne-energieopslag in woningen. Bedrijven doen onderzoek naar nieuwe materialen en technologieën om de efficiëntie te verbeteren, de prijzen te verlagen en de veiligheid in deze sector te verbeteren, waardoor innovatie wordt gestimuleerd.
SustainaWeekly
Energieopslagtechnieken verwijzen naar het gebruik van technologieën voor energieopslag die zijn aangesloten op het elektriciteitsnet om overtollige energie op te slaan wanneer de vraag laag is of het aanbod hoog en deze terug te leveren aan het elektriciteitsnet wanneer dat nodig is.
Onderzoek naar batterijopslag | EnergyVille
Daarom voeren we binnen EnergyVille uitvoerig onderzoek naar betere, veiligere en efficiëntere batterijmaterialen en -technologieën. Daarnaast onderzoeken we ook hoe we bestaande batterijtechnologieën kunnen optimaliseren.
Doorbraak in ontwikkeling warmtebatterij voor woningen
Er is een nieuwe mijlpaal bereikt in het onderzoek naar een warmtebatterij voor woningen. Ga naar inhoud. ... Brightlands Materials Center voor nieuwe duurzame materialen; Energieopslag en -conversie; ... Technologieën; Early Research Programs;
Nucleair Onderzoek
Elke dag doet NRG onderzoek naar nieuwe innovatieve nucleaire technologie. Denk aan de gesmolten zout-thoriumcyclus. Nieuwe veilige technologie die in de toekomst een waardevolle bijdrage kan leveren met …
Smart energy: energie voor een koolstofarme samenleving
2. Smart energy dankzij nieuwe technologie voor energieopslag. Hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind hebben één groot nadeel: ze leveren niet continu. Als de zon niet schijnt en de wind niet waait, moeten we kunnen vertrouwen op batterijen met voldoende opslagcapaciteit. Daarom doet imec enerzijds onderzoek naar …
Energietransitie in Nederland | TNO
Brightlands Materials Center voor nieuwe duurzame materialen; Energieopslag en -conversie; ... Daarnaast ontwikkelen we technologieën voor directe elektrochemische conversie naar chemicaliën en gebruik van elektriciteit voor scheidingsprocessen in de chemie. Lees ook: ... Daarom investeren we in onderzoek naar energieopslag.
Onderzoeken rondom het immuunsysteem en energieopslag …
Antoni Forner-Cuenca (Departement of Chemical Engineering and Chemistry). Met zijn ERC-subsidie wil Antoni Forner-Cuenca, assistent-professor aan de faculteit Scheikundige Technologie en Scheikunde, een belangrijke bijdrage leveren aan de elektrochemische wetenschap door onderzoek te doen naar nieuwe technologieën …
Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag
In een eerder blog gaf ik aan dat ondanks nieuwe investeringen van honderden miljoenen euro''s de verwachting is dat de krapte op het Nederlandse electriciteitsnet het aankomende decennium blijft ...
Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?
Onderzoek naar ondergrondse opslag van waterstof. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft EBN samen met TNO onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van ondergrondse opslag van waterstof, zowel op land als op zee. Om te zorgen dat de opslag vanaf 2030 gereed is, moeten er op korte termijn vervolgstappen …
Opslag energie: technisch veel mogelijk, maar regelgeving is …
Alle tafelgasten van de onlinetalkshow over energieopslag zijn het erover eens: er is dringend een vergunningversnelling nodig om efficiënte opslag van energie voor 2030 te …
Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag
Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag Petra de Jongh medeaanvrager van interdisciplinair consortium RELEASE ... Het project concentreert zich op drie technologieën voor de korte (2030) en ... werken aan het ontwerpen, ontwikkelen en testen van nieuwe materialen voor H 2-productie en het omzetten van CO 2 in …
Elektriciteitsopslag | Gids Duurzame Gebouwen
Nieuwe opslagoplossingen zijn in opmars en er wordt grootschalig onderzoek verricht om de betrouwbaarheid en veerkracht van bestaande technologieën te verbeteren. Deze pagina belicht de toepassingen op basis van batterijen of hydraulische, mechanische en thermische processen in de bouwsector en voor vervoersmiddelen.
ENGIE en EnergyVille slaan opnieuw de handen in elkaar voor onderzoek naar nieuwe technologieën …
ENGIE ondertekent vandaag een driejarige samenwerkingsovereenkomst met EnergyVille, het energie-expertisecentrum van de KU Leuven, VITO, imec en UHasselt. Belgische en internationale experts van ENGIE zullen hun krachten bundelen met onderzoekers van EnergyVille in concrete projecten rond nieuwe en innovatieve …
Miljoenen voor onderzoek naar grootschalige energieopslag
In een eerder blog gaf ik aan dat ondanks nieuwe investeringen van honderden miljoenen euro''s de verwachting is dat de krapte op het Nederlandse electriciteitsnet het aankomende decennium blijft aanhouden. Met name de vernieuwingen van …
Energieopslag: Maar met welke technologie?
Hoewel wereldwijd PSH voor 97% bijdraagt aan de energieopslag en zelfs toeneemt, wordt daar merkwaardig genoeg in een waterland als Nederland nauwelijks aan gedacht. ... Onderzoek naar ...
Project ''EnOp'' overgedragen aan Brightlands
Via ''EnOp'' wordt baanbrekend onderzoek verricht naar de omzetting van CO2 voor energieopslag en slimme materialen. NanoHouse heeft het project overgedragen aan Brightlands, omdat de chemiecampus bij uitstek de plaats is waar nieuwe technologieën worden ontwikkeld en opgeschaald. Beide zijn belangrijke voor het project ''EnOp''.
ROUTEKAART ENERGIEOPSLAG NL 2030
Deze zullen middels doorontwikkeling van bestaande technologieën en het stimuleren van onderzoek naar nieuwe technologieën moeten worden verlaagd. In verschillende marktconsultatieactiviteiten is samen met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in kaart gebracht waar volgens hen kansen en belemmeringen voor opslag liggen.
Energieopslag
Energieopslag is essentieel voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen, omdat het energie kan opslaan wanneer de prijzen laag zijn en het aanbod hoog is, en deze energie kan vrijgeven wanneer de prijzen hoog zijn en het aanbod beperkt is. Verschillende technologieën, zoals batterijen en pompaccumulatie, worden gebruikt voor …
Nieuw rapport over opkomende duurzame technologieën focust …
Welke rol kunnen zeeën en oceanen spelen in de transitie naar een koolstofneutrale toekomst? Dat is de centrale vraag van het nieuwste rapport van ENGIE Research & Innovation over opkomende duurzame technologieën. In hun rapport Opkomende Duurzame Technologieën laten experts van ENGIE elk jaar hun licht schijnen op …
95,5 miljard euro EU-financiering beschikbaar voor onderzoek en …
Nederlandse innovatieve ondernemers en onderzoekers kunnen tot en met 2027 een beroep doen op financiering vanuit het nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Dat is gericht, met actieve ondersteuning vanuit het kabinet, op bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor maatschappelijke …
Nivel | Kennis voor betere zorg
De ontwikkelingen op dit gebied gaan door en met het toenemend tekort aan personeel en de oplopende kosten zoeken beleidsmakers steeds meer naar voor de zorg geëigende technologieën. Door werkprocessen slimmer te maken en de efficiency te vergroten moeten we in de toekomst meer kunnen doen met evenveel of zelfs minder mensen.
Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen | RIVM
Het is een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein.
"Ons onderzoek toont de voordelen van nieuwe technologieën voor …
Zonnepanelen die gebruikmaken van nieuwe technologieën halen hogere rendementen. Ook zien de panelen er mooier uit en gaat het productieproces makkelijker. Deze nieuwe technologieën zijn klaar voor de markt, maar willen fabrikanten ermee aan de slag? Het doel van het Whooper-project is een zonnepaneel ontwikkelen dat meer stroom opwekt …
Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen
Het is een nieuwe ontwikkeling om duurzame energie tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld in een buurtbatterij. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat een ongeluk met zo''n energieopslagsysteem gevolgen kan hebben voor de omgeving, al is de kans hierop klein. ... Onderzoek naar veilige afstand voor energieopslagsystemen. Publicatiedatum 26-03 …
Innovatie op de zeebodem: start-up ontwikkelt nieuwe methode voor ...
Innovatie op de zeebodem: start-up ontwikkelt nieuwe methode voor energieopslag Innovatie op de zeebodem: start-up ontwikkelt nieuwe methode voor energieopslag ... Onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) doen sinds 2014 onderzoek naar opwekking van energie door golven in combinatie met opslag. Het team bouwt aan de …
Project ''EnOp'' overgedragen aan Brightlands
Onderzoek naar elektrische, thermische en mechanische opslag van energie wordt al langere tijd gedaan. Het project ''EnOp'' richt zich nu op de chemische opslag van energie. Dat onderzoek spitst zich toe op zeven technologieën om CO2 om te zetten voor energieopslag en te gebruiken als koolstofbron voor slimme materialen.
EU-steun voor energieopslag
Er zijn talrijke technologieën voor energieopslag beschikbaar of in ontwikkeling, zoals hydro-opslag, verschillende soorten batterijen, waterstofopslag, persluchtopslag, …
ERC-miljoenen voor immuunsysteem
Elektrode-microstructuren. Met zijn ERC-subsidie wil Antoni Forner-Cuenca, assistent-professor aan de faculteit Chemical Engineering and Chemistry, een belangrijke bijdrage leveren aan de elektrochemische wetenschap door onderzoek te doen naar nieuwe technologieën voor energieopslag tegen lage kosten.
Energy storage platform: energieopslag na 2030 | TNO
Al het onderzoek is erop gericht om binnen tien jaar technologieën toepasbaar te hebben om energie en energiedragers grootschalig op te slaan. Het gaat om ondergrondse …
Energieopslag
Bij de keuze voor een bepaalde vorm van energieopslag spelen de kosten van de installatie, de opslagcapaciteit, het vermogen en de tijdschaal waarop de energie opgeslagen kan worden een rol. Ook de energetische duurzaamheid van de opslag (''round-trip efficiency'', dat wil zeggen de verliezen bij zowel het opslaan van de energie als bij het …
TNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel
Dit vraagt om een flexibeler energiesysteem en de inzet van nieuwe technologieën en oplossingen. Met een variabele vraag en aanbod van duurzame energie zullen nieuwe …
Energieopslag in water verreweg meest succesvol
Ook in Nederland kiest TenneT met o.a. de NorNed kabel naar Noorwegen al decennia voor een efficiënte grootschalige opslag in water. Revoluties in de ontwikkeling van batterijen, hoge verwachtingen van groene waterstof en miljarden aan investeringen in onderzoek naar nieuwe vormen energieopslag hebben niet hoge verwachtingen …
ERC
Met zijn ERC-subsidie wil Antoni Forner-Cuenca, assistent-professor aan de faculteit Scheikundige Technologie en Scheikunde, een belangrijke bijdrage leveren aan de elektrochemische wetenschap door onderzoek te doen naar nieuwe technologieën voor energieopslag tegen lage kosten.
Moderne energieopslag volgens stokoude technieken
"Het regelen van een economisch rendabele opslag van energie op seizoensniveau is de grootste uitdaging van de energietransiatie", zegt Mark Boneschanscher, directeur van …
TNO en EBN: Ondergrondse energieopslag essentieel | TNO
In de whitepaper "Ondergrondse energieopslag noodzakelijk voor toekomstig energiesysteem", concluderen TNO en EBN dat ondergrondse energieopslag essentieel is. In 2050 moet Nederland de uitstoot van broeikasgassen …
Hoe kunt u als bedrijf bijblijven met de nieuwe technologieën voor 2021 en daarna…
Maak kennis met de ervaren recruiters van Robert Half, zodat u een getalenteerd team van medewerkers kunt samenstellen of uw carrière vooruit kunt helpen. Robert Half is actief op meer dan 300 locaties wereldwijd, met 12 kantoren in België en Luxemburg waaronder ons recruiting bureau in Brussel, en kan u helpen waar en wanneer u dat nodig heeft en kan u …
Groot consortium start onderzoek naar energiezuinige …
Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo''n tien miljoen euro. UT-onderzoeker Prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt …
Nieuwe batterijen van de toekomst: 7 recente mijlpalen
In oktober 2019 pakte MOBI uit met een ultramoderne dry room voor de productie van nieuwe batterij-technologieën. Hiermee wil MOBI de capaciteit van batterijen voor elektrische auto''s stevig verhogen, zodat het rijbereik van elektrische wagens wordt uitgebreid (tot 800 km en meer), de batterijkosten dalen en elektrische wagens …
Technology Outlook 2025: de 10 technologische trends voor een nieuwe energierealiteit
Gebaseerd op eigen onderzoeken en ontwikkelingen stelt DNV GL dat 10 technologische trends op het gebied van materialen, wind- en zonne-energie, elektriciteitsopslag, datacommunicatie en vermogenselektronica een ''volmaakte storm'' gaan veroorzaken. Samen zullen deze trends de basis vormen voor een nieuwe energierealiteit en de …
productinformatie
Caïro communicatiebasisstation energieopslagbatterij
modulaire oplossing voor energieopslagbox in containers
libanon aanpassing van energieopslagboxen
exportgegevens energieopslagkast
onlinetest voor energieopslagbatterijen
wat is de betekenis en functie van motorenergieopslag
luxemburg stad energieopslag testen technologie fabriekswerking
energieopslagcontainer centrale schakelkast
nanobatterij voor energieopslag
zambia nieuwe energie fotovoltaïsche energieopslag
algemeentwijfel
Omdat de behoeften van elke klant anders zijn, is de prijs ook anders. Als u geïnteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op via e-mail en wij geven u een referentieprijs Gebaseerd opuw behoeften.
U kunt contact met ons opnemen via de optie 'Contact' op de pagina. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Wij hebben toegewijd personeel om contact met u op te nemen. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik, kunt u ons bellen en wij zullen ze zo snel mogelijk voor u oplossen.
Onze verkoopmedewerkers adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften passen en zorgen ervoor dat aan al uw behoeften wordt voldaan tegen de laagste prijs.
Zondag: 10.00 - 20.00 uur
FEng-lijn district