Wij produceren de meeste producten die verband houden met zonne-energie, zoals zonnepanelen, netkasten, energieopslagbatterijen, omvormers voor fotovoltaïsche energieopslag, kleine busbars, draagbare energiecentrales...
vloeistofgevoelige materialen voor warmteopslag
- Huis
- vloeistofgevoelige materialen voor warmteopslag
Stalen buffervaten
-Energie-efficiëntie: Onze buffervaten helpen bij het optimaliseren van de warmteopslag, wat resulteert in een lager energieverbruik en kostenbesparingen op de lange termijn. - Duurzaamheid: Gemaakt van robuust staal, zijn onze buffervaten bestand tegen de meest uitdagende omstandigheden en hebben ze een lange levensduur.
De ontwikkeling van thermochemische warmteopslag
Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor langetermijn warmteopslag; in het bijzonder voor seizoensopslag in de gebouwde omgeving. Om dergelijke toepassingen mogelijk te maken is het noodzakelijk dat stabiliteit en reactiesnelheid van deze thermochemische materialen geoptimaliseerd worden, evenals warmte en damptransport op zowel materiaal- als …
Materialen voor warmteopslag: Kennis in je Kas
Met toepassing van PCM?s bij warmtebuffering kan en een energiebesparing worden gerealiseerd 1 m3 gas per m2 per jaar. De optimale opslaggrootte voor PCM ligt tussen de 0,0027 en 0,0040 m3/m2. Bij een vergroting van de …
Warmteopslag
Warmteopslag is nodig omdat de vraag naar warmte meestal niet gelijk loopt met het opwekken van warmte. Dat is bijvoorbeeld zo bij een zonneboiler. Met warmtenetten …
''It''s just a phase'': de potentie van vriezen en smelten voor …
Phase Change Materials (PCM) zijn materialen die warmte kunnen opslaan en vrijgeven bij het veranderen van vast naar vloeibaar en andersom. De techniek heeft potentie voor …
Koude
De herfstperiode is bijna afgelopen en de winter staat voor de deur. Tijdens de koudere periode van het jaar kunnen de kosten aanzienlijk stijgen voor vele bedrijven. Deze periode kan echter ook gezien worden als een …
2005-BBE-R T 015 276 30 00 Nieuwe materialen voor warmteopslag bij …
Duurzame Energie en Gebouwen Van Mourik Broekmanweg 6 Postbus 49 2600 AA Delft T 015 276 30 00 F 015 276 30 22 TNO-rapport 2005-BBE-R Nieuwe materialen voor warmteopslag bij tuinbouwkassen Datum 24 januari 2005 Auteur(s) ir. H.H
Doorbraak in ontwikkeling warmtebatterij voor woningen | EMIS
TNO heeft, in samenwerking met de partners in het SSUSG Consortium (Sustainable Selfsupporting Urban Smart Grid) een nieuwe mijlpaal bereikt in het onderzoek naar een compacte, verliesvrije warmtebatterij voor de gebouwde omgeving.
Warmteopslag met faseovergang materialen R&D roadmap
Warmteopslag met faseovergang materialen R&D roadmap Datum: 1 maart 2016 Versie: 1.4 Auteurs: dr. G.W.P. van Pruissen, Cornelissen Consulting Services BV (CCS) 1 1 LEIDING Warmteopslag maakt het mogelijk om onevenwichtigheden in vraag en
Ontwikkeling Warmteopslag middels Warmtelus t.b.v.
Het ontwikkelen van een pilot-versie van de funderingspaal met warmtelus voor tijdelijke thermische energieopslag in een representatieve omgeving. 2. Pilotresultaten met betrekking tot het technische werkingsprincipe op pilotschaal in relevante praktijkomstandigheden, waarbij metingen worden gedaan en bevindingen worden …
Warmteopslag | Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie
Warmteopslag in water. Dit is de meest voorkomende methode voor warmteopslag. Dit kan bijvoorbeeld in boven- of ondergrondse tanks of in de bodem door middel van …
Cellcius: dé compacte warmtebatterij voor thuis | TNO
Samen met TU/e hebben we de spin-off Cellcius opgericht. Doel is om een compact en betaalbaar apparaat voor warmteopslag in huis te ontwikkelen. Lees meer. De behoefte aan een compact en betaalbaar apparaat om warmte en energie op te slaan is groot. We ...
Wat is thermische energieopslag en kan het de industrie op korte …
Vergeleken met voelbare warmteopslag heeft latente warmteopslag een veel hogere energiedichtheid, waardoor minder ruimte nodig is voor dezelfde opslagcapaciteit. Daarnaast behoudt latente warmte een constante temperatuur, waardoor het meer geschikt is voor stabiele industriële processen.
Zandbatterij: is dit de toekomst van maandenlange energieopslag?
De warmteopslag is niet erg gevoelig voor de korrelgrootte van het zand. Er word de voorkeur gegeven aan materialen met een hoge dichtheid en lage kosten die niet afkomstig zijn van schaarse bronnen. Het vuil van iemand anders kan een duurzaam (meer ...
Boek | Kennismaken met materialen
Zes hoofdstukken vormen de basis van het boek Kennismaken met materialen – materiaalkunde voor niet-materiaalkundigen. Zo gaan de middelste hoofdstukken over de relatie die materialen hebben met licht, temperatuur, mechanische belasting (krachten) en …
Warmteopslag | TNO
Warmteopslag is nodig om energieverlies tegen te gaan. We onderzoeken en ontwikkelen meerdere systemen en mogelijkheden voor warmteopslag. Lees meer. Warmteopslag in metalen Qua energiedichtheid en efficiëntie zou warmteopslag in metalen ook ...
Warmteopslag | Materialen en Mechanismen voor het Net
Materialen voor Warmteopslag Faseveranderingsmaterialen (PCM''s): Deze materialen kunnen grote hoeveelheden warmte opslaan tijdens de faseverandering van vast naar …
7 Soorten Warmteopslagsystemen met Fasewisselingsmateriaal …
Warmteopslagsystemen met fasewisselingsmaterialen (PCM) worden gebruikt om thermische energie op te slaan door veranderingen in de fysieke toestand van het …
PCM, MCP, faseveranderingsmateraal voor minder …
De beperkende factor voor het laadvermogen van warmteopslag wordt door zouten gevormd door de kristallisatiesnelheid, bij paraffines is dit de warmtegeleiding. Paraffines hebben nauwelijks last van onderkoeling, …
Warmteopslag door chemische reactie en faseverandering
Ontwikkeling van materialen te gebruiken voor opslag van thermische energie door middel van latente warmte en chemische reactie. Voor de bouwsector is technologische innovatie op het gebied van energie-efficiëntie en duurzame ontwikkeling van cruciaal belang ...
Warmte365
Nederland is in ieder geval op de goede weg, vindt Patrick Jansen, hoofd kennis en innovatie bij Rensa. "Er wordt met veel materialen geëxperimenteerd om warmteopslag mogelijk te maken. In de praktijk gebruikt 99 procent van de systemen gewoon water.
Hoe slaan we energie op voor in de winter? Finland probeert het met …
Met een ondergrondse warmteopslag van 90 gigawattuur wil de stad Vintaa in Finland genoeg warmte hebben voor de lange winters in het land. Het project laat zien hoe we in de zomer opgewekte energie langere tijd kunnen bewaren, en dat is …
Bestaande en nieuwe technieken voor warmteopslag | Feenstra
De zonnecollector zorgt ervoor dat een mengsel van water en glycol in een buizenstelsel warm wordt. De buizen warmen vervolgens water op dat wordt bewaard in een buffervat of een bufferzak in de kruipruimte. Dat kan een boiler zijn die voor warm …
Warmteopslag | TNO
Warmteopslag kan een belangrijke bijdrage leveren om energieverlies tijdens pieken van duurzame energie tegen te gaan. Daarom zetten we volop in op onderzoek naar en ontwikkeling van verschillende systemen …
Kennisdossier: grootschalige en compacte warmteopslag
Dit kennisdossier geeft een overzicht van de technologieën waar onderzoek naar wordt gedaan binnen het innovatieprogramma van TKI Urban Energy. Daarnaast werpen we een blik op de toekomst door te analyseren welke …
Cellcius: dé compacte warmtebatterij voor thuis | TNO
Cellcius: dé compacte warmtebatterij voor energieopslag. In samenwerking met. TU/e, Cellcius. De behoefte aan een compact en betaalbaar apparaat om warmte en energie op te slaan is groot. We werken aan verschillende …
Thermische energieopslag: dit zijn de 3 technieken
Industriële warmteopslag Het is vooral voor deze hogere temperaturen (hoger dan 200 graden Celsius), dat industriële warmteopslag, ook wel thermische energieopslag (TES) genoemd, een mogelijke oplossing biedt. Net zoals de batterij in je telefoon energie
Warmteopslag | Materialen en Mechanismen voor het Net
Warmteopslag: Materialen en Mechanismen voor het Net Warmteopslag is een essentieel onderdeel van moderne energietechnologieën, vooral met de toenemende focus op duurzame energiebronnen. In dit artikel bespreken we de materialen en mechanismen die worden gebruikt voor warmteopslag en hun relevantie voor het …
Warmteopslag voor een woning
2 Warmteopslag voor een woning AFMETINGEN De benodigde inhoud van een buffervat is afhankelijk van de installatie die je koppelt aan het buffervat. Tabel 1. Afmetingen buffervat Inhoud (liter) Afmetingen (hxbxd in cm) 50 60 x 50 x 50 100 80 x 60 x 60 200
Warmteopslag gebouwde omgeving: trends en ontwikkelingen
Het systeem bestaat uit recyclebare materialen met een hoge isolatiewaarde waardoor het water wekenlang op hoge temperatuur kan blijven, met een minimaal energieverlies. Meer details over de techniek zijn te lezen in het artikel NEStore: nieuw warmteopslag systeem voor woningen en kleine utiliteit
Techniek | PCM Technology
Over PCM Technology Wij zijn het enige echte 100% Nederlands kennisinstituut, producent, leverancier en marktleider van PCM materialen, verpakkingen en totale oplossingen voor in gebouwen, woningen en datacentra. Overige informatie Heeft u interesse en wilt ...
Opties voor warmteopslag in huishoudens
Deze vorm van warmteopslag is interessant voor de industrie en voor warmteopslag op wijkniveau. Op wijkniveau bestaat de mogelijkheid om grote buffervaten in de grond te plaatsen en deze zeer goed te isoleren voor seizoensopslag, zodat er slechts 10% van de opgeslagen warmte verloren gaat.
Industriële warmteopslag met faseovergangsmaterialen (PCM)
boven 1 00 oc is warmteopslag nog beperkt door het ontbreken van goede materialen voor warmte- opslag en de hoge investeringskosten. Deze biidrage gaat in op recente ontwikkelingen voor industriêle warmteopslag bij hoge …
productinformatie
formule voor uitgangsvermogen van energieopslag door zwaartekracht
energieopslag aan de netzijde geïntegreerd in de distributie
Wat houdt de luchtgekoelde batterij met energieopslag in
saint lucia energieopslagproject
Noord-Azië Fabrikant van energieopslagbatterijen voor campers
milieuvriendelijke energieopslagtechnologie op hoge temperatuur
bedrijven die verband houden met waterstofenergieopslag
muscat lithium energieopslag voeding veldcitaat
voorzorgsmaatregelen voor energieopslag
de winter van de energieopslagindustrie
beleid en regelgeving met betrekking tot energieopslag
algemeentwijfel
Omdat de behoeften van elke klant anders zijn, is de prijs ook anders. Als u geïnteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op via e-mail en wij geven u een referentieprijs Gebaseerd opuw behoeften.
U kunt contact met ons opnemen via de optie 'Contact' op de pagina. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.
Wij hebben toegewijd personeel om contact met u op te nemen. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik, kunt u ons bellen en wij zullen ze zo snel mogelijk voor u oplossen.
Onze verkoopmedewerkers adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften passen en zorgen ervoor dat aan al uw behoeften wordt voldaan tegen de laagste prijs.
Zondag: 10.00 - 20.00 uur
FEng-lijn district