Scroll naar boven

nieuwe technologie voor opslag van windenergie

  • Huis
  • nieuwe technologie voor opslag van windenergie
Windenergie: de innovaties en ontwikkelingen | TNO

Windenergie. Om de gevolgen van klimaatverandering te beperken werkt Nederland aan een energiesysteem dat in 2050 geen CO2 uitstoot. Dan wordt er vooral veel …

19 nieuwe windturbines in 2023, minder dan de helft van vorig jaar

De 19 nieuwe windturbines zorgen voor een toename van 66 MW in de elektriciteitsproductie. Het brengt het totale vermogen van elektriciteit dat we uit windenergie kunnen halen op 1.809 MW. Ter vergelijking, de 3 nog in dienst zijnde reactoren van de kerncentrale van Doel hebben volgens Engie samen een vermogen …

Overzicht windenergie: De voor

Windenergie is geen ''alternatieve'' energiebron meer. Samen met zonne-energie behoort windenergie tot de snelst groeiende stroombronnen. In 2015 investeerden energieontwikkelaars wereldwijd voor het eerst meer in nieuwe wind- en zonneparken dan in gas- en kolencentrales. ...

Windenergie

Windenergie heeft via de zeilvaart een belangrijke bijdrage aan transport gegeven, maar zeilschepen worden tegenwoordig voornamelijk nog gebruikt voor de pleziervaart. Er zijn echter plannen en experimenten om ook vrachtschepen wederom uit te rusten met zeilen De eerst beschreven windmolen was die van Heron van Alexandrië in de 1e eeuw.

Introductie energie opslagsystemen

Magnetische opslag Magnetische opslag of SMES (Superconducting Magnetic Energy Storage) gebruikt het magneetveld van een elektrische stroom in een gekoeldesupergeleidende spoel om elektrische energie op te …

Windenergie

De bijdrage van windenergie aan het totale eindverbruik van hernieuwbare energie in Nederland was 25 procent in 2021. ... Er komen kavels vrij voor nieuwe windparken op de locaties Hollandse Kust (west), IJmuiden Ver en Ten Noorden van de Deze locaties ...

Windenergie | RIVM

Windenergie is een belangrijk onderwerp in de energietransitie. Het RIVM verzamelt kennis over de mogelijke gezondheidseffecten van windturbines en ondersteunt hiermee landelijke en regionale overheden. Nederland is op zoek naar manieren om duurzame energie ...

Nieuwe technologie windenergie | TNO

TNO is met windenergie internationaal voorloper in het ontwikkelen van nieuwe technieken en het valideren daarvan. Windenergie is een van de pijlers van de energietransitie en …

Onze oplossingen voor hernieuwbare energie | Ørsted

Bij Ørsted pakken we de klimaatverandering aan door het wereldwijde energiesysteem te transformeren. Onze oplossingen voor hernieuwbare energie variëren van windenergie, …

Tien wetenswaardigheden over CO2 afvang en opslag (CCS)

TNO heeft voor het Porthos-project meegewerkt aan het ontwerp van het transport- en opslagsysteem en de risico''s van de opslag in kaart gebracht. CO2 tijdens transport, injectie en opslag TNO ontwikkelt een testinstallatie waarmee het gedrag van CO2 tijdens het transport, injectie en opslag van CO2 kan worden onderzocht.

Energieopslag

Door het toenemende aandeel variabele elektriciteit uit wind en zon neemt de aandacht voor opslag van elektriciteit de laatste jaren sterk toe, zie bijvoorbeeld The role of large-scale energy storage in the energy system of the Netherlands, 2030-2050 en Naar een holarchisch energiesysteem?..

Noordzee Energie Outlook brengt randvoorwaarden voor toekomstige groei windenergie …

Windenergie op zee speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van de Nederlandse energievoorziening en het behalen van klimaatdoelstellingen. De routekaart windenergie op zee 2030 geeft een blauwdruk hoe en waar nieuwe windparken in de periode tot en met 2030 worden gebouwd. Maar welke rol is voor windenergie op zee in de periode daarna …

SEWGS: technologie voor CO2-reductie | TNO

Normaal gesproken gebruikt het bedrijf een deel van het gas voor verwarming van de eigen processen. Wat overblijft gaat naar een energiecentrale. In het door de Europese Unie ondersteunde STEPWISE project verwerkte een SEWGS-installatie 800 kubieke meter hoogovengas per uur van een van de staalfabrieken.

11 oplossingen voor het klimaat: ''Ja, technologie kan ons redden''

Ook voor windmolens is geen nieuwe technologie nodig. We moeten het gebruik ervan wel opschalen. ... Voor de grootschalige opslag van energie wordt aan een nieuw concept gewerkt: de redoxflowbatterij.

Google sluit deal met Shell en Eneco voor afname van 478 megawatt windenergie …

Google heeft een overeenkomst gesloten met Shell en Eneco om 478 megawatt aan schone energie van twee nieuwe windparken aan de kust van Nederland te mogen afnemen.

Windenergie wereldwijd in opkomst

Windenergie heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. De wereldwijd geïnstalleerde capaciteit heeft indrukwekkende mijlpalen bereikt en is één van de meest concurrerende energiebronnen. Volgens het Internationaal Energieagentschap bestond in 2021 93% van de in totaal 830 GW geïnstalleerde windcapaciteit uit onshore en 7% uit …

Energy storage platform: energieopslag na 2030 | TNO

TNO werkt in het Energy Storage Platform aan technologische oplossingen om energie in allerlei vormen op te slaan om altijd aan de vraag te kunnen voldoen. Verschillende laboratoria van TNO spelen hierin een rol, bijvoorbeeld het ''Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy'' (RCSG) voor de opslag van aardwarmte, in Petten het Faraday lab voor …

Energie-eilanden voor conversie, transport en opslag

Landen aan de Noordzee werken steeds nauwer samen bij het versneld ontwikkelen van windenergie. Nederland, Duitsland, België en Denemarken streven naar een productie van 150 gigawatt in 2050. Belangrijk onderdeel van de plannen is aanleg en exploitatie van ...

Offshore windpark levert altijd stroom dankzij opslagtank op …

Het Hydro Pneumatische Energie Opslag (HPES)-systeem maakt het mogelijk om grote hoeveelheden elektriciteit bij offshore windparken op te slaan, in plaats van in grote …

Tata Steel werkt aan innovatieve producten voor de energietransitie

Opslag en transport van waterstof of CO2 Ook de technologie voor zowel de opwekking, opslag als het transport van (groene)energie ontwikkelt zich snel. Simon: "We moeten straks, net als bij gas, nieuwe energievormen over grote afstanden vervoeren. Wij …

Windenergie op land

Vervolgens noemen we vier voorbeelden van de opbrengsten van windenergie op land, die de inleiding onderbouwen. In het eerste voorbeeld leggen we uit dat windturbines op land veel bijdragen aan de hernieuwbare energieopwek in Nederland. 28 procent van de totale opbrengst van hernieuwbare energie kwam in 2022 vanuit windturbines op land.

Windenergie en de energietransitie

De Europese Unie heeft in de Europese Klimaatwet het doel opgenomen om in 2050 te komen tot een klimaatneutrale economie. Dat betekent dat ook het energiesysteem CO 2-vrij zal moeten worden.Het voorstel van de Europese Commissie voor een Green Deal (''Fit for 55'') dat invulling geeft aan de Klimaatwet stelt dat het aandeel hernieuwbare energie in …

Warmteopslag | TNO

Warmteopslag is nodig om energieverlies tegen te gaan. We onderzoeken en ontwikkelen meerdere systemen en mogelijkheden voor warmteopslag. Lees meer. Warmteopslag in metalen Qua energiedichtheid en efficiëntie zou warmteopslag in metalen ook ...

Waterstof ontwikkelingen in volle gang in de energie

Nieuwe technologie windenergie Alles over Hernieuwbare elektriciteit Systeemtransitie Systeemtransitie terug Systeemtransitie: ... en voor opslag van hernieuwbare energie. Wat valt er te vertellen over de toekomst van groene waterstof? Welke rol speelt het de ...

De Laatste Nieuwe Wind Technologie: Een Overzicht van de …

Thermische opslag van windenergie maakt het echter mogelijk om de geproduceerde energie op te slaan in de vorm van warmte, die later kan worden omgezet in elektriciteit …

Integratie en transport windenergie | TNO

TNO doet onderzoek naar systeemintegratie van windenergie. Hoe transporteer en converteer je dit en sla je het op? Integreren opwek, opslag en conversie Een nieuwe ontwikkeling is het combineren van hernieuwbare energiebronnen met conversie en opslag.

Het energiesysteem van de toekomst heeft opslag nodig

De complexiteit van de inkomsten en de kosten van een batterij- of waterstofproject, in combinatie met een nieuwe technologie, maakt het moeilijk om financiering op te tuigen voor de aanleg – terwijl dergelijke projecten behoorlijk kapitaalintensief zijn.

Finse ''zandbatterij'' kan energie maandenlang opslaan

Kans voor industrie De nieuwe technologie brengt nu nog uitdagingen met zich mee. Het omzetten van warmte naar elektriciteit is nog niet echt een energiezuinig proces. Maar groene energie opslaan als …

Windenergie wereldwijd in opkomst

Onze perfecte match van energievraag en -aanbod door volledige systeemintegratie en innovatie dient als blauwdruk voor een nieuwe generatie offshore windparken. Verder wil …

Technologie en energiesysteem

Voor het halen van de klimaatdoelen is een ingrijpende wijziging van het energiesysteem nodig. Bij het begrip energiesysteem zal de eerste gedachte vaak uitgaan naar technologie, maar het omvat meer. Winning, opslag, omzetting, transport en verbruik zijn ...

Windenergie omzetten in voorspelbare energie

Aangezien deze windparken ver van bewoond gebied worden gebouwd, zijn er ook minder belemmeringen voor de ontwikkeling van nieuwe windparken. Thomas Hjort vindt met behulp van waterstof opgeslagen offshore windenergie een voorspelbare en klimaatvriendelijke energiebron - en dat in de niet al te verre toekomst.

Kernenergie is niet de oplossing – Zonne

Dat terwijl zonne- en windenergie en de opslag van groene stroom juist enorm in de lift zitten en steeds goedkoper worden. ... Een nieuwe kerncentrale van 1500 MW kost momenteel tegen de 10 miljard. Iedere nieuwe kerncentrale heeft zo''n 5 …

Windenergie op land

Een nieuwe windturbine op land van 4-5 MW levert jaarlijks gemiddeld genoeg groene elektriciteit voor: 4.300 huishoudens, ofwel half Volendam. Of 50.000 elektrische …

Drie nieuwe windinnovaties in 2023 | Vanaf Hier

Windenergie is een van de meest veelbelovende bronnen van schone en hernieuwbare energie. Het wordt al jaren gebruikt als alternatief voor fossiele brandstoffen en de ontwikkeling van nieuwe windinnovaties staat nooit stil. Ook in …

Expertisegroep windenergie | TNO

Bedenken van technologie en methoden voor het ontwikkelen van innovaties voor ''end-of-life'' oplossingen en Life Cycle Assessments. Eigen ontwerptools We ontwikkelen en gebruiken van eigen ontwerpinstrumenten voor allerlei ontwerpuitdagingen, zoals ontwerp van ''airfoils'', bladontwerp, regelaarontwerp en windturbine-ontwerp.

Verschillende windproductie records in 2022 in Europa | Windenergie …

In 2022 heeft windenergie in verschillende Europese landen geleid tot een recordproductie of in ieder geval een sterke groei. We hebben hieronder een aantal landen uitgelicht. Zo blijkt uit een data-analyse van energiebedrijf Zonneplan, op basis van cijfers van energiedataleverancier EnAppSys, in 2022 in Nederland liefst 25 procent meer wind- …

Drie nieuwe windinnovaties in 2023 | Vanaf Hier

Ook in 2023 belooft er weer veel te gebeuren op het gebied van windenergie, met onder andere een turbine met flexibele wieken die orkanen kan doorstaan, een drijvende …

6 miljoen voor water en keukenzout als bron van duurzame energieopslag …

De technologie is bruikbaar voor grootschalige opslag van elektriciteit, waardoor het mogelijk wordt om 24 uur per dag te kunnen profiteren van zonne- en windenergie.

Windenergie omzetten in voorspelbare energie

Nieuwe technologieën zullen van windenergie een beter voorspelbare energiebron maken. Verschillende partijen werken momenteel aan de ontwikkeling van de productie en …

Vragen en antwoorden

algemeentwijfel

Welke producten produceert u?

Wij produceren de meeste producten die verband houden met zonne-energie, zoals zonnepanelen, netkasten, energieopslagbatterijen, omvormers voor fotovoltaïsche energieopslag, kleine busbars, draagbare energiecentrales...

Wat is de prijs van uw producten?

Omdat de behoeften van elke klant anders zijn, is de prijs ook anders. Als u geïnteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op via e-mail en wij geven u een referentieprijs Gebaseerd opuw behoeften.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via de optie 'Contact' op de pagina. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Hoe kan ik een aanvraag voor aftersales service indienen?

Wij hebben toegewijd personeel om contact met u op te nemen. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik, kunt u ons bellen en wij zullen ze zo snel mogelijk voor u oplossen.

Wat moet ik doen als ik de parameters van deze producten niet goed begrijp?

Onze verkoopmedewerkers adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften passen en zorgen ervoor dat aan al uw behoeften wordt voldaan tegen de laagste prijs.

Van maandag tot zaterdag: 8.00 - 21.00 uur
Zondag: 10.00 - 20.00 uur
Sjanghai, China
FEng-lijn district

naar boven