Scroll naar boven

energiebesparing voor bedrijven

  • Huis
  • energiebesparing voor bedrijven
Energiebesparingsplicht: dit houdt het in voor je bedrijf

Voor bedrijven die op hun bedrijfslocatie vanaf 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas of een equivalent daarvan verbruiken, geldt de onderzoeksplicht energiebesparing. EED-auditplicht Voor grote ondernemingen met meer dan 250 fte en een jaaromzet van meer dan € 50 miljoen en een jaarlijkse balanstotaal van meer dan € …

Knelpunten bedrijfsleven bij energiebesparing

Om de aandacht voor energiebesparing te vergroten is het, naast economische aspecten, ook van belang om argumenten van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en imago te betrekken. ... Ook ten aanzien van terugverdientijden ligt de horizon voor bedrijven eerder op 2 à 3 jaar dan op de 5 jaar uit het verplichte …

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor …

Verduurzaam uw productieproces, gebouw of te verhuren woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke …

Subsidies energiebesparing en verduurzaming voor bedrijven

Subsidies energiebesparing voor bedrijven U hoeft de kosten voor energiebesparende maatregelen niet alleen te dragen. Zo zijn er vanuit de overheid allerlei fiscale voordelen en subsidies voor energiebesparing om uw bedrijf daarbij te ondersteunen. Duurzaam * * ...

Wat is de energiebesparingsplicht?

De energiebesparingsplicht geldt voor locaties van bedrijven en instellingen die per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m 3 aardgas (equivalent) gebruiken. Op deze …

Onderzoeksplicht energiebesparing voor energie-intensieve bedrijven

Wat is de onderzoeksplicht energiebesparing? De onderzoeksplicht energiebesparing is een nieuwe rapportageplicht die vanaf 1 juli 2023 ingaat. Het is een aanvulling op de al bestaande informatieplicht energiebesparing ze regeling verplicht energie-intensieve bedrijven om eens in de vier jaar een rapportage aan te leveren over de …

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing …

Subsidie voor de aanschaf van een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet, kleinschalige windturbine, zonnepanelen en isolatiemaatregelen. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is er voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers. Ontdek waar u aan moet voldoen, waar u meer …

Advieswijzer Informatieplicht energiebesparing 2023

Grote energie verbruikende bedrijven kunnen ook nog te maken hebben met een onderzoeksplicht inzake energiebesparing. Dit geldt voor locaties van bedrijven met een jaarlijks energiegebruik vanaf 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas.

Subsidies aan ondernemingen voor energiebesparende maatregelen

Bedrijven die investeren in rationeel energiegebruik of groene energie, kunnen subsidies, premies, steun of advies krijgen van verschillende instanties. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) geeft subsidieadvies aan bedrijven die energiebesparende investeringen willen uitvoeren.

Gevolgen voor ondernemers door de informatieplicht energiebesparing

Bedrijven blijven verplicht om maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder te nemen. Nieuw is dat bedrijven die onder de reikwijdte van de energiebesparingsplicht vallen, verplicht worden vierjaarlijks het bevoegd gezag te informeren over de genomen maatregelen via een digitaal systeem.

Energiebesparing: EU-maatregelen om het energieverbruik te …

EU-landen zullen het gemiddelde jaarlijkse verbruik in hun gebouwensector tegen 2030 met minstens 16% moeten verminderen en tegen 2035 met 20% tot 22%. De regels bepalen …

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor …

Subsidie voor bedrijven, overheden, verenigingen, particuliere woningeigenaren die hun woning verhuren, en andere zakelijke gebruikers, voor de aanschaf van een (hybride) warmtepomp, zonneboiler en of een aansluiting op het warmtenet. Voor bedrijven is er tot en met 31 december 2024 ook subsidie voor kleinschalige windturbines. Verduurzaam …

Energie besparen nu en straks

Energie besparen is belangrijk. Energie die we niet gebruiken, hoeven we niet op te wekken of te importeren. Bedrijven en organisaties kunnen hier een grote bijdrage leveren. Dat is goed voor het klimaat en maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Energie besparen helpt ook bij het verminderen van energiekosten. Energie besparen is …

Energiebesparingsplicht: zo voldoe je er aan | KVK

Duurzaamheid. Delen. Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas? Dan moet je energiebesparende maatregelen nemen. Heb je een kantoorpand, …

Wat bedrijven moeten weten over de informatieplicht energiebesparing

De informatieplicht energiebesparing, de onderzoeksplicht energiebesparing en de energieaudit verplichten bedrijven en organisaties elke vier jaar te rapporteren over de verduurzaming van hun energieverbruik. Op 1 december 2023 is er weer een deadline. Deze materie is complex en dus beantwoorden we hier de belangrijkste vragen over deze …

Energiebesparingsplicht

Als u een energiebesparingsplicht heeft, moet u hier elke 4 jaar over rapporteren via de Informatieplicht en/of Onderzoeksplicht energiebesparing. Voor sommige bedrijven …

Kabinet scherpt energiebesparingsplicht aan | Nieuwsbericht

De energiebesparingsplicht is het belangrijkste instrument voor het stimuleren van energiebesparing bij bedrijven. De plicht wordt uitgebreid door ook grote …

Erkende maatregelenlijsten (EML)

In de Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing (EML) staan energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. De EML bestaat uit 3 onderdelen: Gebouwen, Faciliteiten en Processen. Met de EML kan aan de energiebesparingsplicht worden voldaan. In de Erkende Maatregelenlijsten …

Europese afspraken om energie te besparen

Hoe Nederland dit doel wil behalen, komt in het Nationaal Programma Energiebesparing. Bestaande maatregelen om energie te besparen. De overheid neemt al verschillende maatregelen om energiebesparing aantrekkelijk te maken. Dit helpt onder andere om de energierekening voor huishoudens en bedrijven betaalbaar te houden.

Wat betekent de informatieplicht energiebesparing voor bedrijven?

Wat betekent de informatieplicht energiebesparing voor bedrijven? Omdat eerdere inspanningen onvoldoende zijn gebleken om tot energiebesparing over te gaan wordt er vanwege het maatschappelijk belang nu gekozen voor een andere aanpak. Met de informatieplicht wordt een striktere handhaving en toepassing van de …

Energiebesparing bij bedrijven

Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m 3 aardgas? Dan bent u verplicht om uw energiegebruik te verduurzamen en alle …

Europese afspraken om energie te besparen | Duurzame energie …

In juli 2023 zijn in de Europese Unie nieuwe regels afgesproken om energiebesparing te stimuleren. Met deze regels willen EU-lidstaten bereiken dat zij in 2030 gezamenlijk …

Populaire subsidies en regelingen voor ondernemers | KVK

De WBSO stimuleert innovatie binnen bedrijven die aan speur- en ontwikkelingswerk (S&O) doen. Dit staat ook bekend als Research & Development. Denk dan bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een technisch nieuw product voor je bedrijf. De WBSO vergoedt een deel van de (loon)kosten en uitgaven die je maakt voor de S&O-werkzaamheden.

Energiebesparingsplicht: zo voldoe je er aan | KVK

Nederland wil voor 2030 55% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990. Ondernemers krijgen daarom met steeds meer maatregelen te maken. De energiebesparingsplicht is daar een van. Je moet daaraan voldoen als je bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of ...

Energiebesparing

Via het thema energiebesparing vindt u meer informatie over de opties voor energiebesparing in relatie tot regelgeving en de ontwikkelingen op het gebied van beleid en technologie. Hier vindt u onder andere meer informatie over de erkende maatregelen voor energiebesparing en de databank Energiebesparing en Winst.

Populaire subsidies en regelingen voor ondernemers

De WBSO stimuleert innovatie binnen bedrijven die aan speur- en ontwikkelingswerk (S&O) doen. Dit staat ook bekend als Research & Development. Denk dan bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een …

Energy Department | Informatieplicht Energiebesparing

Energiebesparingsplicht voor bedrijven Verbruikt uw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas per jaar? Dan moet u voldoen aan de informatieplicht energiebesparing.

Energiebesparingsplicht Industrie en Analyse Aandrijfsystemen

De onderzoeksplicht energiebesparing: geldt voor bedrijven en instellingen met een jaarlijks energiegebruik vanaf 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas (equivalent), en voor locaties van bedrijven waarvoor het Rijk de milieuregels bepaalt (onder de Omgevingswet) onderzoeksplicht is alleen voor de activiteitgebonden …

Onderzoeksplicht energiebesparing

Wat houdt de onderzoeksplicht energiebesparing in? De onderzoeksplicht energiebesparing is, naast de EED energie-audit en informatieplicht, een rapportageverplichting en gaat over maatregelen die CO2 verminderen. …

Onderzoeksplicht energiebesparing

Rapporteren voor de onderzoeksplicht energiebesparing. ... Voor de meeste bedrijven en instellingen is dat de gemeente. Voor locaties met een milieubelastende activiteit uit afdeling 3.3 van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal), de zogenaamde complexe bedrijven, is dat de provincie.

Energiebesparing

Voor bedrijven Bedrijven kunnen met vragen over energiebesparing en verdere verduurzaming terecht bij de adviseurs van Groningen werkt Slim. Groningen Werkt Slim is het energieloket voor ondernemers in de provincie Groningen. De adviseurs helpen bij het opstellen van een aanpak voor het verduurzamen van panden en/of bedrijfsprocessen.

Wat is de energiebesparingsplicht voor ondernemers?

Bedrijven nemen alle maatregelen op de lijst van Erkende Maatregelenlijst voor energiebesparing (EML). Deze lijst geeft aan welke maatregelen er op de specifieke bedrijfstak van toepassing zijn. Een deel van de toepasselijke EML-maatregelen . Bedrijven nemen een deel van de toepasselijke EML-maatregelen voor de bedrijfstak.

Energiebesparing informatieplicht

De informatieplicht energiebesparing voor bedrijven. Heeft jouw bedrijf de erkende energie-bespaarmaatregelen al genomen? Blijf de handhaving voor en start direct met besparen. Zie hieronder welke energiebesparende maatregelen in ieder geval in de informatieplicht zijn opgenomen. Ontdek wie je kan ontzorgen om deze maatregelen uit te …

Informatieplicht energiebesparing voor bedrijven | Essent Zakelijk

Met de informatieplicht energiebesparing controleert de overheid of je bedrijf energie bespaart en hoe je dat doet. Want ook energie besparen is voor veel bedrijven verplicht. Vergeet dus niet om vóór 31 december aan de overheid …

Kabinet scherpt energiebesparingsplicht voor bedrijven aan

04-07-2022 - De energiebesparingsplicht is het belangrijkste instrument voor het stimuleren van energiebesparing bij bedrijven. De plicht wordt uitgebreid door ook …

Mkb-ondernemers krijgen steun bij verduurzaming

De subsidie is beschikbaar voor mkb-bedrijven met een relatief laag energieverbruik (minder dan 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m3 aardgas) die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen. Voor deze doelgroep is namelijk nog weinig ondersteuning beschikbaar. Mkb-bedrijven met een hoog verbruik zijn wettelijk verplicht om ...

Subsidieregeling voor verduurzaming woningen en gebouwen …

600 miljoen euro beschikbaar voor o.a. isolatie en warmtepompen Huiseigenaren en bedrijven kunnen komend jaar opnieuw subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun woning of (kantoor)gebouw. Vanaf 1 januari 2024 wordt de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) weer beschikbaar gesteld, onder meer …

Verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven

Voorbeelden energiebesparende maatregelen voor bedrijven Wanneer je minder dan 50.000 kWh aan elektriciteit of 25.000 m³ gas verbruikt, zijn energiebesparende maatregelen voor bedrijven niet verplicht. Je mag dan zelf weten welke maatregelen je wilt nemen. ...

Onderzoeksplicht energiebesparing

De onderzoeksplicht is nieuw in 2023. Deze regeling verplicht energie-intensieve bedrijven om het aanleveren van een onderzoeksplicht rapportage. Met de onderzoeksplicht energiebesparing informeert u het bevoegd gezag over de …

Energiebesparing en emissiereductie voor bedrijven

Energiebesparing is voor veel bedrijven een grote kans om bedrijfskosten aanzienlijk terug te brengen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om flink te besparen. Bovendien zijn er aantrekkelijke subsidies en …

Maatregelen nemen voor energiebesparing | Ondernemersplein

Regels voor energiebesparing. De regels voor energiebesparing staan in de Omgevingswet. Er zijn 2 soorten regels: Regels voor de energie die u gebruikt bij activiteiten die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu. Zoals het gebruik van energie, het produceren van producten of het recyclen van afval.

Investeringssubsidie duurzame energie en …

Subsidie voor de aanschaf van een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet, kleinschalige windturbine, zonnepanelen en isolatiemaatregelen. De Investeringssubsidie duurzame energie en …

Veelgestelde vragen informatieplicht energiebesparing

Voor bedrijven en instellingen met meerdere locaties ontwikkelden wij een hulpmiddel (XML-upload). Hiermee dient u in eLoket, in één keer, de gegevens in van meerdere locaties in. U vindt de benodigde bestanden hiervoor op Mijn RVO. Bekijk voor meer.

Vragen en antwoorden

algemeentwijfel

Welke producten produceert u?

Wij produceren de meeste producten die verband houden met zonne-energie, zoals zonnepanelen, netkasten, energieopslagbatterijen, omvormers voor fotovoltaïsche energieopslag, kleine busbars, draagbare energiecentrales...

Wat is de prijs van uw producten?

Omdat de behoeften van elke klant anders zijn, is de prijs ook anders. Als u geïnteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op via e-mail en wij geven u een referentieprijs Gebaseerd opuw behoeften.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via de optie 'Contact' op de pagina. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Hoe kan ik een aanvraag voor aftersales service indienen?

Wij hebben toegewijd personeel om contact met u op te nemen. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik, kunt u ons bellen en wij zullen ze zo snel mogelijk voor u oplossen.

Wat moet ik doen als ik de parameters van deze producten niet goed begrijp?

Onze verkoopmedewerkers adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften passen en zorgen ervoor dat aan al uw behoeften wordt voldaan tegen de laagste prijs.

Van maandag tot zaterdag: 8.00 - 21.00 uur
Zondag: 10.00 - 20.00 uur
Sjanghai, China
FEng-lijn district

naar boven