Scroll naar boven

verkoopwerkinhoud van energieopslagprojecten

  • Huis
  • verkoopwerkinhoud van energieopslagprojecten
Noordoostpolder krijgt grootste batterij van Nederland met 1 ...

Het energieopslagsysteem van Begro Energy Projects krijgt een opslagcapaciteit van 1 gigawattuur. De gemeente heeft de wijziging van het bestemmingsplan voor het project …

Eerste CO2-opslagproject in Nederland van start

Porthos heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen en start in 2024 in Rotterdam met de bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland. Naar verwachting is het Porthos-systeem in 2026 operationeel. Met de Porthos-infrastructuur is een investeringsbedrag van € 1,3 ...

SemperPower. Gamechanger in energy storage.

Grootschalige energieopslag! Tot voor kort de ontbrekende schakel in de duurzame energietransitie. SemperPower is marktleider in het ontwikkelen, financieren en …

Energieopslagprojecten in Nederland

De transitie naar duurzame energie is in een stroomversnelling. Innovaties binnen de energie opslag bieden zich voortdurend aan. Om dit in goede banen te leiden is er …

Langetermijn energie-opslag

Om de zonne-energie van de zomer op te slaan voor verbruik in de winter is een accu niet geschikt. Een andere vorm van energie opslag voor lange termijn is nodig. Om te leren hoe we dit het best kunnen aanpakken zijn we begonnen om een van de woningen van The Green Village van een langetermijn energie opslagsysteem te voorzien. Dit doen we door ...

Eerste CO₂-opslag project in Nederland van start

Porthos heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen. Daarmee kan in 2024 de bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland starten. Een grote mijlpaal voor Carbon Capture & Storage (CCS) in Nederland en voor Gasunie als mede-initiatiefnemer. Met de Porthos-infrastructuur is een investeringsbedrag van € 1,3 miljard …

RWE lanceert project BECCUS voor grootschalige afvang en opslag van …

RWE presenteerde de plannen voor het BECCUS-project tijdens de aftrap van de Taskforce Negatieve Emissies (TNE). In de Taskforce, die is opgericht door de CCU-alliantie in samenwerking met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), werken bedrijven en wetenschappelijke instellingen aan afvang en vastlegging van CO₂ in …

Energieopslag

Bij de energietransitie zal de (eventuele conversie en) opslag van elektriciteit, warmte en waterstof naar verwachting een grote rol gaan spelen, en vanwege de grote benodigde opslagcapaciteit zal het vaak gaan om grootschalige ondergrondse opslag. In de in 2023 gepubliceerde Routekaart Energieopslag wordt gekeken naar alle vormen van …

Dronter Energie Opslag

De beoogde locatie van het initiatief is in het buitengebied van de gemeente Dronten, tussen het Olsterpad en de Hoge Vaart en naast het Gesloten Distributiesysteem Groen (GDG). Dronter Energie Opslag kan duurzame elektriciteit opslaan die is opgewekt door wind- en zonneparken uit de regio. Deze elektriciteit kan dan worden ingezet zodra dat ...

Startup Solyx introduceert eenvoudige opslag van …

Bij opslag van zonne-energie in woonhuizen wordt meestal gedacht aan thuisbatterijen. Een mooie technologie, maar erg duur. Startup Solyx introduceert de Water Accu, om zonne-energie betaalbaar op te slaan in …

Grootste batterij-energieopslagsysteem van Nederland in gebruik …

Een batterijsysteem met een vermogen van 30 megawatt en een energieopslagcapaciteit van 68 megawattuur; Gelegen in de energie hub van Vlissingen-Oost; Het …

Noord-Brabant investeert in energieopslag in steen: Hoe werkt de ...

De proefopstelling verwarmt de hal van de Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode. Van Nimwegen bouwde en bekostigde dit systeem zelf om aan te tonen dat het werkt. De presentatie leidde tot een samenwerking met ECOdorp Boekel. Het energieopslagsysteem van Van Nimwegen gaat daar 36 woningen van verwarming en …

Opslag elektriciteit: hoe werkt het? | Mogelijkheden batterijen

De opslag van elektriciteit in een battery pack of batterij container is het beste vergelijkbaar met een grote, oplaadbare batterij. De opgewekte stroom, bijvoorbeeld van de netaansluiting of zelf opgewekte zonne- of windenergie wordt opgeslagen in de batterij. Afhankelijk van de stroomtoevoer is een 60 kWh battery pack in 100 minuten opgeladen ...

Energieopslag in waterstof, hoe doe je dat?

Opslag van energie in waterstof kan een oplossing zijn om duurzame energie lokaal op te slaan om te gebruiken als er weinig aanbod is. Hoe dat systeem eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Dit wordt behandeld in het grote en uitdagende project Enowatts (Energieopslag in Waterstof). Een consortium onderzoekt – onder meer – de ...

Topprojecten voor batterijopslag in Europa om naar uit te kijken …

Zeven Europese energieopslagprojecten om in de gaten te houden. Hier volgt een overzicht van enkele energieopslagprojecten waarnaar u in 2023 moet uitkijken. 1. CarBatteryReFactory. Volgens Battery University gaan batterijen voor elektrische voertuigen (EV) doorgaans 10-20 jaar mee voordat ze worden vervangen. Niet alle EV-batterijen …

Energieopslagprojecten in Nederland

Om dit in goede banen te leiden is er Energy Storage NL: het breedste netwerk van alle typen energieopslag. Warmte, beweging, moleculen en elektriciteit. Energy Storage NL Postbus 20122 7302 HC Apeldoorn

Onderzoek naar batterijopslag | EnergyVille

Niet alleen om de brug te slaan tussen productie en verbruik van hernieuwbare elektrische energie, maar ook om de elektrificatie van transport en mobiliteit te versnellen. Daarom voeren we binnen EnergyVille uitvoerig onderzoek naar betere, veiligere en efficiëntere batterijmaterialen en -technologieën. Daarnaast onderzoeken we ook hoe we ...

Wat is de rol van energieopslag in de energietransitie?

Onderzoek naar ondergrondse opslag van waterstof. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft EBN samen met TNO onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van ondergrondse opslag van waterstof, zowel op land als op zee. Om te zorgen dat de opslag vanaf 2030 gereed is, moeten er op korte termijn vervolgstappen …

Energieopslag: Hoe kan je Stroom Opslaan? | Batterij

De opwek van wind- en zonnestroom draagt flink bij aan een groenere en fossielvrije toekomst, maar zorgt tegelijk voor grote schommelingen op het stroomnet. Vooral de zon levert stroomoverschotten midden op zonnige dagen, terwijl de vraag naar stroom juist het grootst is in de ochtend en in de avond. Voor die momenten biedt energieopslag ...

Energieopslag | Vlaams Energiebedrijf

Een warmtepomp is ook een soort van energieopslag. De opgewekte stroom van bv. zonnepanelen kan immers meteen verbruikt worden zonder afgegeven te moeten worden aan het net. Waterstofketel. Hierbij wordt een brandstofcel aangedreven door zonne-energie om water via elektrolyse te splitsen in waterstof en zuurstof.

CO2 opslag project van start in Nederland

Na het nemen van de definitieve investeringsbeslissing, kan het ontwikkelingsproces voor het allereerste omvangrijke CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland in 2024 daadwerkelijk beginnen. Gasunie, als een van de initiatiefnemers, ziet deze ontwikkeling als een beduidende vooruitgang voor Carbon Capture & Storage (CCS) in ons land. Over de ...

Energieopslag

Bij de energietransitie zal de (eventuele conversie en) opslag van elektriciteit, warmte en waterstof naar verwachting een grote rol gaan spelen, en vanwege de grote benodigde opslagcapaciteit zal het …

Vergeet batterijen: Deze uitvinder slaat energie op in stenen

Van Nimwegen stelt dat er momenteel nog geen fatsoenlijke oplossingen zijn om hernieuwbare energie op te slaan. Grootschalige energieopslag in batterijen is te duur en opslag met behulp van waterstof vraagt nog om veel innovatie. Zijn oplossing: energieopslag in stenen. Op 29 augustus verwacht hij een stuk of vijftig mensen bij de …

Opslag van elektrische energie [W]

Voor opslag van duurzaam opgewekte elektriciteit zie code 251118, voor opslag in transportsystemen zie code 241215. 14 Optimalisatiesoftware Met optimalisatiesoftware wordt bedoeld de benodigde software om een koppeling met één of meer elektrische deelmarkten tot stand te brengen.

Energieopslag – StoredEnergy

Sinds 2015 is StoredEnergy actief als adviesbureau op het gebied van duurzame energieopslag. We doen dit voor particulieren, bedrijven, overheden, wind- & …

Het energiesysteem van de toekomst heeft opslag nodig

Toch is de ontwikkeling van energieopslagprojecten in de huidige markt allesbehalve eenvoudig. Deze projecten zijn afhankelijk van een veelvoud aan factoren: een vergunning, beschikbare ruimte, leveranciers, de bouwkosten, afnamecontracten en financiering. Om opslagprojecten te realiseren, is flexibiliteit in de ontwikkeling nodig

GIGA Storage ontwikkelt grootste energieopslagproject van …

GIGA Storage realiseert grootschalige energieopslag. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel optimalisatie van de energievoorziening als netstabiliteit. GIGA Storage heeft …

Energieopslag via ­voortreffelijk vliegwiel

QuinteQ - winnaar van de Enpuls Challenge 2019 - introduceert het meest geavanceerde vliegwiel ter wereld, dat kan worden ingezet als schokbreker voor een batterijopslagsysteem. De start-up kreeg na lang onderhandelen een exclusieve licentie van Boeing. ''We mikken op een prijs van 3 cent per kWh per cyclus'', zegt Paul Vosbeek van QuinteQ.

Factsheet: Slimme oplossingen achter de meter

Marcel van der Voort, Wageningen Plant Research, Rob van Leeuwen PetaWatts. Download als pdf. Aanleiding en achtergrond. In de PPS Energie & Landbouw wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de landbouw om bij te dragen aan de energietransitie. Slimme oplossingen op bedrijfsniveau bieden kansen om netverzwaring …

Het energiesysteem van de toekomst heeft opslag nodig

Flexibiliteit van ontwikkelaars, soepelere regels en colocatie zijn een uitkomst, maar ook een ''slimme'' financieringsoplossing is nodig, weten Rebels Jochem Kop en Luuk Oudshoorn. ... De ontwikkeling van energieopslagprojecten is in de huidige markt allesbehalve eenvoudig. Deze projecten zijn afhankelijk van een veelvoud aan factoren: een ...

Veelgestelde vragen

Met behulp van initiatieven zoals Dronter Energie Opslag kan – zeker op deze locatie – een grote stap worden gezet naar het duurzame energiesysteem van de toekomst. Windmolens en zonne-installaties leveren een steeds groter deel van de elektriciteit die in Nederland wordt gebruikt. Dat is goed voor het klimaat.

Vragen en antwoorden

algemeentwijfel

Welke producten produceert u?

Wij produceren de meeste producten die verband houden met zonne-energie, zoals zonnepanelen, netkasten, energieopslagbatterijen, omvormers voor fotovoltaïsche energieopslag, kleine busbars, draagbare energiecentrales...

Wat is de prijs van uw producten?

Omdat de behoeften van elke klant anders zijn, is de prijs ook anders. Als u geïnteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op via e-mail en wij geven u een referentieprijs Gebaseerd opuw behoeften.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via de optie 'Contact' op de pagina. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Hoe kan ik een aanvraag voor aftersales service indienen?

Wij hebben toegewijd personeel om contact met u op te nemen. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik, kunt u ons bellen en wij zullen ze zo snel mogelijk voor u oplossen.

Wat moet ik doen als ik de parameters van deze producten niet goed begrijp?

Onze verkoopmedewerkers adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften passen en zorgen ervoor dat aan al uw behoeften wordt voldaan tegen de laagste prijs.

Van maandag tot zaterdag: 8.00 - 21.00 uur
Zondag: 10.00 - 20.00 uur
Sjanghai, China
FEng-lijn district

naar boven