Scroll naar boven

ontwerpnormen voor gebouwde pompaccumulatiecentrales

  • Huis
  • ontwerpnormen voor gebouwde pompaccumulatiecentrales
Nieuwe normen (eindelijk) bekrachtigd: Verwarmingssystemen in gebouwen …

2 NBN B 61-001/A1:1996 1e uitgave, bekrachtigd bij koninklijk besluit van 13 september 1996; 3 NBN B 61-002:2006 1e uitgave, bekrachtigd bij koninklijk besluit van 22 april 2008. Verplicht voor bepaalde gebouwen Deze normen zijn niet vrijblijvend maar zijn

Pompaccumulatiecentrales | Netwerk

Pompaccumulatiecentrales zijn een belangrijk hulpmiddel voor zowel netwerkbeheer als waterbeheer. Ze bieden een efficiënte en duurzame manier om …

Voorschriften en normen | Gids Duurzame Gebouwen

Voorschriften. De keuze van de materialen voor de binnenafwerkingen is niet gebonden aan specifieke stedenbouwkundige eisen. Brandwerendheid. KB 12/07/2012 (BS 21/09/2012): Koninklijk Besluit tot wijziging van het Koninklijk Besluit van 7 juli 1994 tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan de nieuwe gebouwen …

Onderzoek voortgang klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving

of financiële middelen voor inhuur zijn met name de oorzaak en dit kan niet makkelijk opgelost worden. Er dient gezocht te worden naar andere oplossingen. 15. De betrokkenheid van benodigde afdelingen en domeinen bij klimaatadaptatie is …

Rapport TNO Alternatieven voor warmtelevering in de gebouwde omgeving en glastuinbouw bij …

Titel Rapport TNO Alternatieven voor warmtelevering in de gebouwde omgeving en glastuinbouw bij uitfasering houtige van biogrondstoffen - Inzicht in de kosten (31 mei 2021, 31 p.) Publicatie Kamerstuk Vergaderjaar 2021-2022 Dossiernummer 32813;35668

Vlakglas

NEN 2608:2014, Vlakglas voor gebouwen - Eisen en bepalingsmethode. NEN 3569:2018, Vlakglas voor gebouwen - Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend glas - Eisen. NPR 3577:2011, Beglazen van gebouwen. Europees. Leden van de vlakglascommissie schrijven mee aan de Eurocode Glas.

Windturbinebepalingen na inwerkingtreding omgevingswet II: …

Op 1 januari 2024 zal de Omgevingswet in werking treden. De invoering van nieuwe landelijke normen voor windturbines laat langer op zich wachten. Het plan is om per 1 juli 2025 het (ontwerp) besluit windturbines leefomgeving in werking te laten treden. Van 12 oktober tot en met 22 november 2023 kunnen zienswijzen worden ingediend over de …

Bouwstenen Maatlat groene klimaatadaptieve gebouwde omgeving

Dit document is een bijlage bij Kamerbrief over Landelijke maatlat voor een groene, klimaatadaptieve gebouwde omgeving Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), minister Harbers (IenW) en minister Van der Wal-Zeggelink (Natuur ...

Spaarbekkencentrale (pompaccumulatie) Vianden

Locaties en projecten. Spaarbekkencentrale (pompaccumulatie) Vianden. De spaarbekkencentrale in Vianden in Luxemburg heeft een capaciteit van ongeveer 1.300 …

Brief regering; Onderzoek voortgang klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving bij …

Hierbij bied ik u het rapport «Onderzoek voortgang klimaatadaptatie in de gebouwde omgeving bij gemeenten» aan. Hiermee geef ik uitvoering aan de actie monitoring voortgang lokale aanpak uit de Nationale aanpak …

Normen voor afvoer

Beluchtingsventielen voor de binnenriolering - Eisen, beproevingsmethoden en conformiteitsbeoordeling NBN EN 1253-1 (2015) Afvoerputten voor gebouwen - Deel 1: Afvoerputten met een waterslothoogte van ten minste 50 …

Ontwerp besluit Nadere regels oplossingen voor netcongestie voor bedrijven en gebouwde …

Provincie Flevoland is van plan een besluit Nadere regels oplossingen voor netcongestie voor bedrijven en gebouwde omgeving op te stellen. Hiervoor hebben Gedeputeerde staten op 2 april 2024, een besluit vastgesteld. Deze nadere regels zijn van toepassing op ...

Veilig Ontwerp & Beheer

Er bestaan wereldwijd en in Europa officiële normen voor CPTED die de internationale communicatie en samenwerking vergemakkelijken. Wereldwijd is er de normtekst van de International Standardization Organization ISO 22341:2021 (Guidelines for crime prevention through environmental design). ...

Rangeerverdeler in pompaccumulatiecentrale | Phoenix Contact

In vergelijking met de alternatieven viel vooral de compacte bouwvorm van het systeem op. Maar er zijn nog meer voordelen: door de rangeerblokken in verschillende kleuren kan de …

NEN-EN 1995-2 Bruggen | Bouwbesluit Online

EN 1995-2 geeft algemene ontwerp- en berekeningsregels voor dragende delen van bruggen, dat wil zeggen constructie-elementen die belangrijk zijn voor de betrouwbaarheid van de totale brug of grote delen ervan en die zijn gemaakt van uitsluitend hout of Type ...

Hoe ontwerp je een sociaal veilige ruimte?

De gebouwde omgeving moet daarvoor toegankelijk zijn voor gewenst gebruik en hulpdiensten en, waar nodig, ontoegankelijk voor ongewenst gebruik (lees ook de blog over territorialiteit). Toegankelijkheid gaat over het gemak waarmee ruimten kunnen worden bereikt, gebruikt en weer verlaten.

Achtergronddocument Effecten Ontwerp Klimaatakkoord: Gebouwde Omgeving

Dit rapport beschrijft de achtergronden bij de PBL-analyse van de effecten van het ontwerp klimaatakkoord voor de sector gebouwde omgeving. De analyse verkent wat het effect is van de voorgestelde instrumenten en maatregelen voor de sector gebouwde omgeving en voor warmtebedrijven om hun emissie van broeikasgassen terug te dringen.

Functioneel Ontwerp Vesta MAIS 5.0 | Planbureau voor de …

Vesta MAIS is een technisch-economisch rekenmodel dat is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de mogelijke transitiepaden van de warmtevoorziening in de gebouwde omgeving op de lan Functioneel Ontwerp Vesta MAIS 5.0 | Planbureau voor de Leefomgeving

Handreiking voor het uitvoeren van studies naar het effect van …

Het Ministerie van Economische Zaken heeft aan Deltares en TNO gevraagd de uit te voeren onderzoeken c.q. studies naar het effect van aardbevingen op de constructies …

NEN-EN 1993-2+C1:2011 nl

EN 1993-2 geeft een algemene basis voor het constructief ontwerp en de berekening van stalen bruggen en stalen onderdelen van staal-betonbruggen. Ze geeft bepalingen die de in de verschillende delen van EN 1993-1 vermelde overeenkomstige bepalingen aanvul

Noodpompen/High-Capacity Pumps | Thema''s | DCC-IenW

Deze noodpompen zijn zo ontworpen dat het maximale aan capaciteit wordt gehaald in relatie met compactheid, snelle inzetbaarheid en handelbaarheid. Het DCC-IenW maakt …

NEN-EN 1993-1-2:2005+C2:2009+NB:2015

De norm voldoet aan de beginselen en eisen ten aanzien van de veiligheid en bruikbaarheid van constructies, die de grondslagen vormen voor hun ontwerp en toetsing, zoals deze zijn vastgesteld in EN 1990 - Grondslagen van het constructief ontwerp.

Voorschriften en normen | Gids Duurzame Gebouwen

norm NBN EN 13779: 2004 voor niet-residentiële gebouwen; Veiligheidsnorm. NBN S23-002 – Veiligheidsnorm die de toepassingsvoorwaarden voor veiligheidsglas bepaalt om de bescherming van personen te verzekeren en die soms een invloed kan hebben op sommige verbeteringen die aan het bestaande raam aan te brengen zijn.

Gebouwde omgeving | Klimaatakkoord

De afspraak in het Klimaatakkoord is dat in 2050 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af zijn. Er moet daarvoor flink wat gebeuren. Als eerste stap worden tot 2030 de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd. Dat gaat wijk voor wijk. De gemeentes weten in 2021 welke wijk wanneer aan de beurt is. Bewoners worden daarbij …

Richtlijnen klimaat adaptieve maatregelen voor de gebouwde …

Dit heeft significante consequenties voor de gebouwde omgeving, deze moet worden aangepast zodat ze weerbaar wordt tegen toekomstige weersveranderingen en onvermijdelijke natuurrampen. Daarom heeft de Europese Unie tevens ingestemd met de totstandbrenging van een klimaatwet, welke klimaatneutraliteit en klimaatweerbaarheid …

Overzicht normen; Veiligheid en wateroverlast | STOWA

In dit rapport worden de (ontwerp-)normen voor respectievelijk primaire waterkeringen, boezemkaden en regionale watersystemen op hoofdlijnen beschreven en vergeleken. Doel van het rapport is een aantal bouwstenen te leveren voor de discussie over de overeenkomsten en verschillen tussen deze normen.

NBN EN 1995-1-1 +A1 NL

NBN EN 1995-1-1 +A1 NL : Eurocode 5: Ontwerp en berekening van houtconstructies - Deel 1 1: Algemeen - Gemeenschappelijke regels en regels voor gebouwen (Geconsolideerde versie, inclusief AC:2006 en A1:2008).

BETAALBARE VERDUURZAMING, EEN PRODUCTIEVERE BOUWSECTOR EN LEEFBARE STEDEN Technologie voor een toekomst

Drie actielijnen voor een gebouwde omgeving met toekomst De gebouwde omgeving wordt slimmer en bevat steeds meer (onderhuidse) technologie. Een logische ontwikkeling, want klimaatdoelen en stedelijke uitdagingen op het gebied van veiligheid en mobiliteit

Structuur en kenmerken van pompcentrale en bouwmethode van …

Pompcentrales zijn voornamelijk verantwoordelijk voor piekregeling, frequentieregeling, noodback-up en zwarte start van het voedingssysteem, wat de belasting van het …

Vesta | Planbureau voor de Leefomgeving

Het ruimtelijk energiemodel Vesta berekent het energiegebruik en de CO2-uitstoot van de gebouwde omgeving (onder andere woningen, kantoren, winkels en ziekenhuizen) en Het ruimtelijk energiemodel Vesta berekent het energiegebruik en de CO 2-uitstoot van de gebouwde omgeving (onder andere woningen, kantoren, winkels en ziekenhuizen) en de …

NEN-EN 1992-1-1:2005+C2:2011 Algemene regels en regels voor …

NEN-EN 1992-1-1:2005+A1:2015+NB:2016+A1:2020 Eurocode 2: Ontwerp en berekening van betonconstructies Deel 1-1: Algemene regels en regels voor gebouwen

Stookplaats en rookkanalen

Rookkanalen. Het ontwerp, de installatie en de inwerkingstelling van rookkanalen werden vastgelegd in de Europese normenreeks NBN EN 15287: EN 15287-1 : 2007+A1: Schoorstenen - Ontwerp, installatie en ingebruikneming van schoorstenen - Deel 1: Schoorstenen voor van de omgevingslucht afhankelijke verwarmingstoestellen.; EN …

NBN EN 1992-1-1 : Eurocode 2 : Ontwerp en berekening van betonconstructies

Norm NBN-EN-1996-1-1-NL-2015 NBN EN 1996-1-1 +A1 NL : Eurocode 6 - Ontwerp en berekening van constructies van metselwerk - Deel 1-1 : Gemeenschappelijke regels voor constructies van gewapend en ongewapend metselwerk (Geconsolideerde versie, inclusief AC:2009 en A1:2012).

Relevante reglementering en normen | Gids Duurzame Gebouwen

Het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming, dat de vereiste ventilatiedebieten vastlegt voor het ademcomfort op de werkplaatsen (in zijn geheel te raadplegen op de website Justice Fgov of gedeeltelijk via Werk Belgïe ) Ordonnantie van 11/07/2007 van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende de energieprestatie en het binnenklimaat …

Kamerbrief diverse onderwerpen verduurzaming gebouwde …

Minister De Jonge (BZK) informeert de Tweede Kamer over diverse onderwerpen rond verduurzaming in de gebouwde omgeving. De minister gaat onder meer in op het Nationaal Isolatieprogramma, de landelijke aanpak natuurvriendelijk isoleren en hoe het aanbod van het Warmtefonds kan worden gecontinueerd. Kamerbrief diverse onderwerpen …

Voorstel voor hoofdlijnen van het Klimaatakkoord

Het Klimaatakkoord is een belangrijke stap dichterbij gekomen. Alle partijen die afgelopen maanden hebben meegewerkt, onderschrijven de ''voorstellen voor hoofdlijnen''. Hieronder kunt u het voorstel van de sectortafel Gebouwde omgeving downloaden.

Nieuw in 2020 (1): Beroepstechnische dossiers

Nieuwe drempelbedragen voor overheidsopdrachten . Sinds 1 januari 2020 gelden er nieuwe Europese drempelbedragen voor overheidsopdrachten. Als gevolg daarvan zijn meer overheidsopdrachten onderworpen aan de ''Europese regels'', onder andere inzake publicatie, vermelding van de waardering bij gunningscriteria, en verhaalsmogelijkheden.

Vragen en antwoorden

algemeentwijfel

Welke producten produceert u?

Wij produceren de meeste producten die verband houden met zonne-energie, zoals zonnepanelen, netkasten, energieopslagbatterijen, omvormers voor fotovoltaïsche energieopslag, kleine busbars, draagbare energiecentrales...

Wat is de prijs van uw producten?

Omdat de behoeften van elke klant anders zijn, is de prijs ook anders. Als u geïnteresseerd bent in onze producten, neem dan contact met ons op via e-mail en wij geven u een referentieprijs Gebaseerd opuw behoeften.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via de optie 'Contact' op de pagina. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Hoe kan ik een aanvraag voor aftersales service indienen?

Wij hebben toegewijd personeel om contact met u op te nemen. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik, kunt u ons bellen en wij zullen ze zo snel mogelijk voor u oplossen.

Wat moet ik doen als ik de parameters van deze producten niet goed begrijp?

Onze verkoopmedewerkers adviseren u over de producten die het beste bij uw behoeften passen en zorgen ervoor dat aan al uw behoeften wordt voldaan tegen de laagste prijs.

Van maandag tot zaterdag: 8.00 - 21.00 uur
Zondag: 10.00 - 20.00 uur
Sjanghai, China
FEng-lijn district

naar boven